IN DE MEDIA

Contact:

Telefoon: 06 24 884 135

E-mail: rcvisser@gmail.com

TALENTmanagement | PERSONEELSONTWIKKELING| leiderschapsontsporing

 

Ronald was enkele malen te gast bij Business News Radio (ondermeer bij BNR Carričre en BNR Leiderschap). In de uitzendingen stond talentmanagement centraal. 

30 juli 2010.

 

 

Hoogopgeleid talent vond tijdens de crisis misschien moeilijk een baan. Maar dat gaat veranderen: The War For Talent komt er weer aan. Tijdens de crisis is er misschien wel een staakt het vuren geweest, maar met de vergrijzing in aantocht en de economie die weer aantrekt, staat ie weer in alle hevigheid voor de deur. Hoe onderscheid jij je als werkgever waardoor talent bij jou wil werken en niet bij de concurrent? 

Presentator Rens de Jong praat erover met Ronald Visser, hij is docent aan business- universiteit Nyenrode. Op het moment doet hij promotie-onderzoek naar leervermogen en ontwikkelings-mogelijkheden in werkgever-werknemer relaties. Peter Zijerveld, zelf oud-topsporter - en nu talentcoach bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie, KNWU. En, Edson Hato, hoofd talent recruitment. bij ING. Bij deze bank hebben ze al tien jaar een talentprogramma.

Presentator Rene de Monchy praat in BNR Carričre over hoe je toppers binnen boord houdt, terwijl je maar beperkte middelen hebt. En: kun je talent misschien ook kweken, als je geen geld hebt om ze aan te nemen? Aan tafel Ronald Visser. Als docent verbonden aan business- universiteit Nyenrode. Carmen Breeveld. Voorzitter van de Federatie van Zakenvrouwen. Ook is ze eigenaar van het werving- en selectiebureau Team Care, dat zich richt op divers talent. En, Thorwald Veneberg. Oud prof wielrenner. Nu als technisch directeur verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie.

10 maart 2010.

Bedrijven kunnen hun borst nat maken. Terwijl ze nu nog flink moeten snijden in de kosten, ligt de  krapte op de arbeidsmarkt alweer op de loer. En dus is het van groot belang de talenten die ze in huis hebben,vast te houden. Maar doordat het bedrijfsleven zo op de centen zit, is er de afgelopen jaren maar mondjesmaat geďnvesteerd in mensen. En dat is voor veel personeel  de reden om op te stappen.